Recept: Nepečené pistáciové kuličky s bílou čokoládou
Hledáte recept na pistáciové cukroví? Nepečené pistáciové kuličky s bílou čokoládou jsou krémové, jemné, zdravé a navíc vypadají jako malé domácí pralinky.
Hledáte recept na pistáciové cukroví? Nepečené pistáciové kuličky s bílou čokoládou jsou krémové, jemné, zdravé a navíc vypadají jako malé domácí pralinky.
Staročeské recepty mají své kouzlo – jsou jednoduché, poctivé a voní po dětství. Jedním z těch, které nikdy nezklamou, je staročeské makové cukroví s povidly. Jedná se o vánoční lahůdka ještě z dob, kdy se peklo ze surovin, co dům dal a sladilo se s rozumem i srdcem. Tento druh cukroví spojuje dvě klasické české chuti – mák a povidla, které spolu vytvářejí dokonalou harmonii.
Chcete letos vyzkoušet něco nového, ale máte rádi tradiční české cukroví? Linecké košíčky s pistáciovým krémem spojují linecký korpus a jemnou chuť pistácií.
Máte rádi neodolatelnou vůni perníku? Vláčné perníkové muffiny s jablky a čokoládou jsou skvělou dobrotou na svačinu, snídani nebo když vás honí mlsná.
Naše plněné košíčky mají křehké máslové těsto s ořechy a výrazný čokoládový krém, který se krásně rozplývá na jazyku. Upečte si je na Vánoce s námi taky.
Kombinují jemné linecké těsto, nadýchanou ořechovou vrstvu a ovocný akcent marmelády, která celému cukroví dodává šťavnatost a svěží kontrast.
Ořechové košíčky jsou jemné, máslové a jejich plná ořechová chuť v kombinaci s lahodným krémem doslova evokuje dětství i kouzlo Vánoc.
Dýňová buchta s tvarohem je voňavý podzimní dezert, který v sobě spojuje jemnou nasládlost dýně, vláčnost tvarohu a hřejivou chuť vanilky a rumu.
Krémové dýňové rizoto patří mezi netradiční recepty, které jsme si nejen během podzimu velice oblíbili. Je lahodné, jemné a díky dýni i s krémovou konzistencí.
Zapečený houbový kuba je jedno z nejtradičnějších českých jídel, které vařily už naše babičky. Náš recept je opravdu jednoduchý, pořádně zasytí i zahřeje.